Instagram spot in Insadong, Seoul: Color Pool Museum



In Nederland hebben we de Wondr Experience, en hier in Seoul hebben we Color Pool Museum. Een geweldig en kleurrijk museum met maar liefst 9 ruimtes, ontelbaar veel ballenbakken en located in het populaire Insadong. Benieuwd? Lees dan snel verder.

HET MUSEUM
Color Pool Museum is pas in december 2019 geopend en is dus splinternieuw. Je ziet op Instagram al heel veel foto’s voorbijkomen en daarnaast doen ze echt aan goede marketing en social media promotie (ook free publicity strategieën, smart!). Ook ik zag het opeens op Insta en besloot samen met Noelle een bezoekje aan het museum te brengen. Het was nog even spannend of ze open zouden zijn (Corona enzo…) maar gelukkig was dat wel het geval!

Zoals ik al zei, bestaat het museum uit 9 verschillende ruimtes. De eerste ruimte is een enorm groot roze ‘zwembad’ als ballenbak. Er is een glijbaan en een springplank, maar ook retro telefoons, heliumballonnen en meer. Vervolgens ga je een deur door -in de vorm van een telefooncel omg- en is er een gang met kleurrijke kunst en een ruimte vol confetti en zelfs een confetti-poepende eenhoorn. Die ruimte wordt weer gevolgd door een regenboog gang met aan het eind een mini deurtje naar de volgende kamer.

Mijn Color Pool Museum vlog:

De kamer die dan komt is ook echt to die for. Er zijn twee ballenbakken in de vorm van een opblaas- eenhoorn en flamingo. Ook zijn er weer ballonnen en genoeg andere items om te gebruiken voor je foto’s. De volgende deuren die je door moet zijn als een soort vending machine. Uiteraard roze, haha.

Dan kom je terecht in de grootste ruimte van het museum, tevens ook de laatste. Deze ruimte bestaat weer uit twee kleinere ‘kamers’ en een heel groot zwembad aka ballenbak. In het eerste kamertje vind je vrolijke ballen en een enorm grote watermeloen schommel. Yes, dream come true. Over dromen gesproken… Het kamertje ernaast heeft belachelijk grote donuts en ijs met een ballenbak in meerdere kleuren ballen. Het grote zwembad is wit en helaas niet zo diep als dat je van tevoren zal denken… Maar als je de vlog kijkt, merk je dat wel aahhaa. Noelle springt namelijk in het bad, maar ploft wel erg snel weer op de bodem neer, oeps! Dan is er helaas een eind gekomen aan de binnenruimtes van het museum. Er is ook nog een kleurrijk terras met bloemen en slierten, maar tijdens de koude en winderige seizoenen is dat niet zo leuk.





PRIJZEN EN LOCATIE
Het museum kost 15.000 won per persoon. Omgerekend is dat op dit moment iets meer dan 11 euro. Voor kinderen tot en met twaalf jaar oud is de prijs 12.000 won (lekker creatief) wat momenteel neerkomt op nog geen 9 euro. Je mag normaal gesproken maximaal anderhalf uur in het Instagram paradijs rondlopen. Aangezien er vrijwel geen andere bezoekers waren mocht wij langer blijven gelukkig. Als je helemaal door het museum heen bent geweest en je plaatst een foto in je Instagram feed met bepaalde hashtags, dan krijg je een washandje cadeau. Ze hebben deze in verschillende kleuren en zijn eigenlijk best schattig! Zelf plan ik mijn feed in en ‘kan’ ik niet random een foto plaatsen haha. Achja, volgende keer meer geluk.



Om bij het museum te komen moet je afreizen naar de populaire toeristenwijk Insadong! Je komt hier door de metro naar Anguk station te pakken. Neem dan exit 6 en loop rechtdoor. Neem de eerste afslag naar links. Op een gegeven moment zie je aan je rechterkant het museum op de zesde verdieping. Is het een beetje onduidelijk? Zoek dan naar de Line Friends store. Adres: Hello Insadong 6F, 49 Insadong-gil, Insa-dong, gu, Jongno-gu, Seoul.

Zou jij hier naartoe gaan?

Een reactie posten

7 Reacties

  1. Oh wat geweldig haha! Hier zou ik ook wel heen willen.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. ik ben vast een oude saaie mus...maar het lijkt me helemaal niks

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ik vind het leuk om te zien, maar dit is helaas biet helemaal mijn ding.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Wat leveren dit soort musea toch fantastishe plaatjes op. Ik zou heel graag nog naar Wondr willen. Lijkt me echt heel gaaf.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Wat een super cool en kleurrijk museum! Ontzettend leuke foto's ook.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Wat een leuk en kleurrijk museum is dat zeg!

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Superleuk! Wat een gave foto's zijn het geworden. Inmiddels kent Amsterdam twee van dit soort Insta museas.

    BeantwoordenVerwijderen